Nazaj na seznam

Oglas: od 496

Samostojna hiša, Dobrovo

Osnovni podatki

transakcija: prodaja
šifra oglasa: PH00723UZ
vrsta objekta: hiša
tip: samostojna
regija: Severna Primorska
lokacija: Dobrovo
področje podrobno: Brda
leto izgradnje: 2008
nadstropje: K+P+1
velikost: 704,50 m²
parcela: 2.546,00 m²
energetski razred: C (35-60 kWh/m²a)

opis

Hiša stoji na izjemni lokaciji, z razgledom na eni strani na sever do Kanina in na drugi strani na jug do morja. Arhitekturno je bila zasnovana do najmanjše podrobnosti, ima hkrati razkošen in funkcionalen tloris, celota je zgrajena samo z nadstandardnimi materiali, da ne omenjamo vseh malih detajlov, ki naredijo hišo čarobno.

Pritličje

Vhod v hišo z južne strani, veliko stopnišče, mali WC z dodatnim pisoarjem, kuhinja, velik dnevni prostor z velikim odprtim kaminom (srce hiše), barom, jedilnico z izhodom na velik balkon oziroma teraso s pogledom na sever. Poleg tega je v pritličju ločena soba z lastno kopalnico (tuš, WC), malo sobico za čistila in ločen stanovanjski del z veliko spalnico, veliko kopalnico in ločeno sobo (walk-in-closet).

Poleg tega ima kuhinja izhod na južno stran hiše, kjer lahko zjutraj v miru pojeste zajtrk in preberete časopis na svežem zraku, ali zvečer ob sončnem zahodu s prijatelji popijete kozarček vina.

Prvo nadstropje

V prvo nadstropje se lahko pride iz velikega stopnišča ali dnevnega prostora za barom. Nad dnevnim prostorom je pisarna, s katere se lahko gleda v pritličje, mali balkonček-galerija, druga-zaprta pisarna, tri ločene spalnice, velika kopalnica, izhod na balkon-južna stran, mali WC in mala skrita kuhinja.

Klet

Ima posebno noto, saj takoj vidimo, da je to prostor za razvajanje. Bazen, finska, turška in IR savna, fitnes, bar…in seveda ne nazadnje še vinska klet.

V kleti je tudi garaža, ogromna soba za vzdrževanje- utility, poleg tega so v kleti tudi vsi sistemi, da hiša funkcionira na tak način.

Velika prednost hiše je njena nizka poraba energije. Za to poskrbi sistem s sončnimi kolektorji, toplotno črpalko in rezervoarjem za 50 m3 deževnice. Hiša je v celoti ogrevana s talnim gretjem. Elektrarna z 51 moduli proizvede toliko energije, da so pokriti vsi stroški obratovanja hiše v celem letu.  

Hiša stoji na veliki parceli, ki ima ogromen zimski vrt z različnimi dišavnicami in  tudi zunanjo pokrito kuhinjo, ki je idealna za hladne zimske, ali vroče poletne mesece.

Hiša bo navdušila vse, ki si želijo imeti nekaj več. Ne samo luksuza, temveč tudi občutek toplega doma.

 

Cena: 1.326.000 €

Kontaktni podatki

Uroš Zidarič
Številka licence:
00962
GSM:
+386 (0)40 733 001

Kontaktni obrazec

Podobne nepremičnine

Stanovanje štirisobno

Ljubljana, Center

 • prodaja
 • 238.000 €
 • 147 m²
 • leto izgradnje: 1751

Hiša drugo

Ljubljana, Center

 • prodaja
 • 349.000 €
 • 250 m²
 • leto izgradnje: 1964

Zemljišče zazidljivo

Osrednjeslovenska, Grosuplje

 • prodaja
 • 188.000 €
 • 9.375 m²